Advent, család, Újlengyel


ujlengyel1Újlengyel – A családról szóló fotókiállítással kezdődött az adventi ünnepségsorozat Újlengyelben. A nemzetközivé “érett”, a családot középpontjába helyező tárlat az első ilyen jellegű kiállítás a településen; a szervezők bíznak benne, hogy a jövőben több hasonló eseménynek is helyet adhat az iskola.

A bakancslistám egyik eleme volt egy kiállítás létrehozása – mondta Herke-Berkó Magdolna szervező. “Braun Ági dabasi fotóművész régi barátom. A téma kiválasztását az adventi ünnepkör és a közeledő karácsony ihlette: a család mindenhol fellelhető, ebben az időszakban különös jelentőséget kap. A nemzetközi jelleg tényleg csak álom volt, a szervezői munka közben egyre többen jöttek segíteni, így sikerült a Vajdaságból meghívni egy családot, valamint egy szerb festőművész is elküldte egyik képét” – tette hozzá.

“A család kiemelt fontosságú napjainkban, amikor sok támadás éri ezt az intézményt. Ágnes képeiből azt látom, hogy a családban mindenki egyenlő, a generációk között pedig nem szakadék, hanem híd épült” – nyitotta meg a tárlatot Petrányi József iskolaigazgató.

A kiállítás keretében a Kolibri a Családokért Egyesület képviselője átadta az összetartozás szimbolikus kulcsát Petrányi Tamás polgármesternek. A vajdasági egyesület öt település nagycsaládosait fogja össze, akik közül már volt, aki járt Újlengyelben. A kulcs átadásával-átvételével pedig az új kapcsolatok kialakulását hivatottak elősegíteni a településeken élők.