Kármentesítik az ócsai ipartelepet


Ócsa – Többlettámogatást kap a berhidai ipartelep és az ócsai üzemanyagraktár kármentesítése.

Többlettámogatást kap a berhidai ipartelep szennyezett területeinek kármentesítése, valamint a Magyar Honvédség (MH) ócsai üzemanyagraktára területén feltárt szénhidrogén-szennyezettség kármentesítésének projektje, az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlöny hétfői számában jelent meg.

A kormányhatározat szerint a Veszprém megyei berhidai ipartelep területének kármentesítése 2023-ig fejeződik be, a projekt korábbi 6,308 milliárd forintos támogatását 10,596 milliárd forintra növelték. – számolt be az offmedia.hu.
Az Ócsa közelében lévő, jelenleg üzemen kívüli üzemanyagbázis megtisztítása 2020-ig fejeződik be, a projekt 1,855 milliárd forintos támogatását 2,015 milliárd forintra növelték.

A projektek első szakaszának támogatási szerződését a kormányhatározat szerint a nemzeti fejlesztési miniszter módosítja, majd megköti a második szakasz támogatási szerződését 2016. augusztus 31-ig.
A kormány felhívja a nemzeti fejlesztési minisztert, hogy tegyen javaslatot a kormány részére a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEOP) éves fejlesztési keretében a projektek második szakaszának támogatására vonatkozó felhívás megteremtésére és nevesítésére kiemelt projektként, a mellékletben meghatározott költségekkel.