Apukám is a hírportálokat használja

Emlékszem rá, amikor kiskoromban apukám mindig vette magának az újságokat és onnan tájékozódott a hírekről. Amikor éppen valami érdekességet olvasott, azt mindig megosztotta anyukámmal, utána pedig közösen beszélték meg. Én pedig csak ott ültem mellettük és hallgattam, miről beszélgettek. Voltak köztük érdekes hírek, de voltak szomorúak is. Például a balesetek, amik az utakon történnek. Mindig szomorúan hallgattam ezeket a híreket, pedig ezek a dolgok egy kis odafigyeléssel általában elkerülhetőek lennének.

Azonban, ahogy az idő telt, úgy váltott át apukám is arra, hogy a híreket már az interneten olvasgatta. Haladt ő is a korral, szépen lassan megtanulta egy alapszinten kezelni a számítógépeket, és amikor volt ideje, bekapcsolta a gépét és a hírportálokon olvasgatott. Sokszor olvasta ugyanazt a hírt, csak éppen más megközelítésből, volt, amikor nem tudta eldönteni, hogy most akkor melyik igaz, melyik nem. Az opció, hogy lehet kommentelni és megosztani, az nagyon tetszett neki, így egyre jobban rákattant arra, hogy az internetes hírportálokat használja. Azóta is ezeket az oldalakat nézegeti, ha érdekli őket a sok hír, amit nap, mint nap történik a világban és az interneten is megosztanak.

Én ezeket annyira nem olvasom, nem érdekel a sok borzasztó hír, ami történik a világunkban. Én inkább a természetről, a környezetünkről szóló blogokat preferálom, rengeteg ilyen oldal van, ahol olvasni lehet az állatokról, növényekről, biológiai folyamatokról, természeti csapásokról, érdekességekről, rekordokról, és minden egyébről.